Hoofdgerecht voor 6 personen

Bereiding: 30 minuten

 

Uit 'Tip Culinair

venkel-special'

Gegratineerde venkel in tomatensaus 

Verwarm de olie en bak hierin de ui, knoflook en oregano 3-4 min. Voeg de wijn toe en laat deze helemaal verdampen. Voeg de gezeefde tomaten, zout, peper en de fijngesneden basilicum toe.

Kook het mengsel in ± 5 min. in tot een dikke saus. Roer de tomaten erdoor.

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de venkelplakken in 6-10 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze licht met zout en peper.

 

Schep een laagje tomatensaus in de ovenschaal(tjes) en leg hierop dakpansgewijs de plakken venkel. Bestrooi de venkel met 75 g kaas en schenk de rest van de tomatensaus erover. Strooi nog 75 g kaas erover en bak de venkel 25-30 min. in het midden van de oven.

 

Rooster de ciabatta lichtbruin. Garneer de venkel met basilicumblaadjes en serveer met de ciabatta.

 

Uit de Tip Culinair venkel-special. Dit vegetarische hoofdgerecht kan ook geserveerd worden als bijgerecht (bij gegrilde vis bijvoorbeeld).

Ingrediënten 

  • 750 g venkel
  • 500 g tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 tl gedroogde oregano
  • 2 el fijngesneden verse basilicum
  • 150 g geraspte parmezaanse kaas
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 pak gezeefde tomaten à 4 dl
  • 1 ciabattabrood