Hoofdgerecht voor 5

personen

Bereiding: 15 minuten

 

Uit 'Tip Culinair

venkel-special'

Krokante venkelsalade 

Rooster het brood in een broodrooster of koekenpan lichtbruin. Kook de peultjes in kokend water met zout in 3-5 min. beetgaar. Spoel ze koud en laat ze goed uitlekken. Meng de peultjes luchtig met de wortel, venkel, lente-ui en peterselie. Meng voor de dressing de tapenade met het citroensap, de olie, zout, peper en het venkelgroen. Schep de dressing voorzichtig door de salade. Strooi de boerenkaas erover. Garneer met partjes citroen en serveer met het brood.

 

Uit de Tip Culinair venkel-special. Deze snelle rauwkostsalade is een combinatie van tal van uitgesproken smaken: bitter (peultjes), anijs (venkel) en pittig (lente-ui). Wie ook zoetzuur wil proeven, kan schijfjes appel toevoegen.

 

Dit vegetarische gerecht kan eventueel worden aangevuld met reepjes rauwe of gekookte ham. De peultjes kunt u vervangen door jonge tuinboontjes.

IngrediĆ«nten 

  • 250 g jonge peultjes
  • 4 worteltjes
  • 3 venkelknollen
  • 4 lenteuitjes
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 3 el zwarte tapenade
  • 125 g oude boerenkaas
  • 1 citroen