Voorgerecht voor 4 personen

Bereiding: 35 minuten

 

 

Recept uit de bundel:

'Volop variëren met venkel'

Venkel met een kruidenlaagje 

Verwarm de oven voor op 180°C.

Kook de venkel 5 minuten in water met 2 eetl citroensap.

Spoel de venkel af met koud water en laat uitlekken op een vergiet.

 

Meng de venkel met de rest van het citroensap en de honing. Doe het mengsel in een ovenschaal en giet er de room bij.

 

Meng voor het kruimellaagje de havervlokken, bloem en het paneermeel.

 

Verhit de boter en giet over het haver-vlokkenmengsel. Strooi dit over de venkel. Zet de schotel 30 minuten in de oven.

Ingrediënten 

  • 2 venkelknollen
  • sap van 2 citroenen
  • 300 ml room
  • 1 eetlepel honing
  • 80 g havervlokken
  • 80 g paneermeel
  • 40 g bloem
  • 50 g boter