Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding: 25 minuten

 

Uit 'Tip Culinair venkel-special'

Zalm met gestoofde venkel en pasta 

Verwarm 25 g boter en bak hierin de ui, venkel en citroenpartjes ± 5 min. op zacht vuur. Schenk de vermout en bouillon erbij en laat alles ± 15 min. zachtjes koken tot de venkel gaar is.

Neem de citroenpartjes eruit, roer de crème fraîche erdoor en verwarm de saus nog ± 5 min. Pureer de saus met de staafmixer (zeef hem eventueel) en breng op smaak met zout en peper. Houd de saus warm.

 

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit 25 g boter en bak hierin de filets aan elke kant 2-3 min. tot de zalm net gaar is (nog wel een beetje glazig, anders wordt de vis te droog).

 

Maak met een vork een mooie grote rol van de pasta en leg de zalm erop. Roer het venkelgroen en de dragon door de saus. Schep de saus op en om het gerecht. Garneer met een takje dragon.

 

Dat venkel prima samengaat met vis, bewijst deze romige saus, waarin ook nog crème fraîche, droge vermout en verse dragon zijn verwerkt. Lekker met pasta.

Ingrediënten 

  • 2 kleine venkelknollen met veel groen
  • 1 kleine ui
  • 1/2 citroen
  • 2 dl visbouillon
  • 1 1/4 dl crème fraîche
  • 300 g lintpasta
  • 4 zalmfilets à 125-150 g
  • 3 tl fijngesneden dragon